Mathmos Editions Oak Laavalamppu

Ei arvosteluita | Arvostele tämä tuote / 5
Limited edition malli saatavilla rajoitetusti Vastaa muodoltaan alkuperäistä Astroa Jalusta imitoi tammea Takuuvarmaa brittiläistä käsityötä

Tilapäisesti loppunut

135,00

Klarna Hinta osamaksulla alk. / kk: 8,95 €

Tilapäisesti loppu. Anna sähköpostiosoitteesi niin kerromme sinulle kun tuotetta on taas saatavilla.

Tuotetiedot

Mathmos Editions Laavalamppu, tammea imitoivalla jalustalla ja kirkkaassa nesteessä lilluvalla tummansinisellä laavalla on Mathmoksen limited edition malli, ja sitä on saatavilla vain rajoitetun ajan. Editions malli vastaa Mathmoksen Astroa, josta koko laavalamppu villitys sai alkunsa, mutta on siis limited edition kuosilla.

Mathmoksen Laavalamppu sinänsä ei esittelyitä kaipaa: Kyseessä on lasinen pullo, jonka päällä on korkki, ja jonka alla on lamppu sekä teräksinen jalka. Lamppu saa virran sähköverkosta ja kuumentaa päällä olevaa pulloa, jossa oleva öljy alkaa lämmettyään elää ja tanssia mystisen lumoavasti. Enivei, alla laavalamppu-legendaa:

Koko laavalamppuvillitys sai alkunsa eräässä brittiläisessä pubissa, kun laitteen keksijä Edward Craven-Walker käveli sisään ja huomasi tiskin takana kummallisen laitteen. Kyseessä oli lasinen cocktail-sekoitin jonka sisällä lillui outo rasvamöykky. Baarin työntekijä kertoi kyseessä olevan hänen munakellonsa, joka ilmoitti munien kypsyneen, kun rasva oli sulanut ja noussut sekoittimen pinnalle.

Edward sai tästä sittemmin ajatuksen, että jos tilalle laittaisi jähmeämpää öljyä ja sen alle sijoittaisi lampun, voisi masiina olla kaupallinen menestys. Eetu otti selvää munakellon keksijästä joka olikin jo potkaissut tyhjää, ja laittoi sen jälkeen ajatukselleen patenttihakemuksen vetämään. Kehitystyön Craven-Walker rahoitti muuten leffabisneksellä - Mies oli puuhamiehenä ohjaamassa ja tuottamassa paria pätkää 60-luvun alussa. Toinen niistä kiellettiin Suomessa silloin.

1963 olivat Edwardin asiat sillä tolalla, että laavalampun saattoi päästää julkisuuteen myyntipakkauksessa: Ensimmäinen malli oli juurikin Astro. Edwardin omien sanojen mukaan: "If you buy my lamp, you won't need drugs... I think it will always be popular. It's like the cycle of life. It grows, breaks up, falls down and then starts all over again."
  • Handmade in UK
  • Muotoilultaan alkuperäinen Mathmos-laavalamppu
  • Mathmos limited edition Tammi malli
  • Korkeus: 430mm
  • Polttimo: 220-250V/60Hz max. 40W SES E14 polttimo (tulee mukana, vaihtolamppuja saatavilla hyvin varustelluista kaupoista)
  • Metalliosat harjattua alumiinia, pullo lasia

Arvostelut

Arvostele tämä tuote
  • Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.