Mathmos Astro

 • Mathmos Astro
 • Mathmos Astro
 • Mathmos Astro
 • Mathmos Astro
 • Mathmos Astro
 • Mathmos Astro
 • Mathmos Astro
Aito ja alkuperäinen Mathmos Astro Käsintehty Britanniassa vuodesta 1963 Kaikkien aikojen ensimmäinen laavalamppu malli Ajatonta muotoilua ja designia Varma pään kääntäjä

Tilapäisesti loppunut

107,00 10700

Klarna Hinta osamaksulla alk. / kk: 8,95 €

Tilapäisesti loppu. Anna sähköpostiosoitteesi niin kerromme sinulle kun tuotetta on taas saatavilla.

Tuotetiedot

Aito ja alkuperäinen laavalamppu mallia Mathmos Astro. Tämä malli pisti koko touhun aikanaan liikkeelle ja oli ensimmäinen kaupallinen laavalamppu.

Koko laavalamppuvillitys sai alkunsa eräässä brittiläisessä pubissa, kun laitteen keksijä Edward Craven-Walker käveli sisään ja huomasi tiskin takana kummallisen laitteen. Kyseessä oli lasinen cocktail-sekoitin jonka sisällä lillui outo rasvamöykky. Baarin työntekijä kertoi kyseessä olevan hänen munakellonsa, joka ilmoitti munien kypsyneen kun rasva oli sulanut ja noussut sekoittimen pinnalle.

Edward sai tästä sittemmin ajatuksen, että jos tilalle laittaisi jähmeämpää öljyä ja sen alle sijoittaisi lampun, voisi masiina olla kaupallinen menestys. Eetu otti selvää munakellon keksijästä joka oli jo kuollut ja laittoi sen jälkeen ajatukselleen patenttihakemuksen vetämään. Kehitystyön Craven-Walker rahoitti muuten leffabisneksellä - Mies oli puuhamiehenä ohjaamassa ja tuottamassa paria pätkää 60-luvun alussa. Toinen niistä kiellettiin Suomessa silloin.

1963 olivat Edwardin asiat sillä tolalla, että laavalampun saattoi päästää julkisuuteen myyntipakkauksessa: Ensimmäinen malli oli juurikin Astro. Edwardin omien sanojen mukaan: "If you buy my lamp, you won't need drugs... I think it will always be popular. It's like the cycle of life. It grows, breaks up, falls down and then starts all over again."

Faktoja laavalampuista:

- Mathmoksen (Ja jenkeissä toimivan yhteistyökumppanin) työntekijät vannovat valan töihin astuessaan, etteivät paljasta laavalampun sisällön koostumusta
- Laavalamppuja näkyy lähes joka ilta televisiossa
- Haggerty Enerprises Inc Yhdysvalloissa ja Mathmos Iso-Britanniassa ovat laavalamppujen ainoat viralliset valmistajat
- 90-luvulla myytiin enemmän laavalamppuja kuin 60-, 70- ja 80-luvuilla yhteensä
- Astro ja jenkeissä Century Motion olivat alkuperäiset ensimmäiset laavalamput, ja molempia myydään yhä
- Erilaisia laavalamppujen väri- ja mallikombinaatioita on yli sata
- Ei ole kahta samanlaista laavalamppua, jokaisella on oma persoonallisuutensa
- Idea laavalampusta on kopioitu lukemattomiin samankaltaisiin sovelluksiin
 • Handmade in UK
 • Alkuperäinen Mathmos-laavalamppu
 • Korkeus: 430mm
 • Polttimo: GU10
 • Metalliosat harjattua alumiinia, pullo lasia

Arvostelut

Arvostele tämä tuote

  11.12.2021 - Jenni

  Vuosien harkinnan jälkeen ostin perinteisen Astron. Kokemusta on vain parinkympin pikkuisista laavalampuista (ei enää elossa) ja verrokkina tämä on järeämpi kaikin tavoin. Toimii moitteetta ja plussana hyvin saatavissa olevat varaosat ja takuu. Puskaradion/nettiarvostelujen mukaan nämä kestävät oikein kohdeltuna vuosia. Omallani ei ole vielä niin paljoa ikää että voisin kertoa käyttöiästä. Jää pysysvästi kalustoon, toivottavasti myös erivärisinä.