Mathmos Laavalamppu Telstar

 • Mathmos Laavalamppu Telstar
 • Mathmos Laavalamppu Telstar
 • Mathmos Laavalamppu Telstar
 • Mathmos Laavalamppu Telstar
 • Mathmos Laavalamppu Telstar
 • Mathmos Laavalamppu Telstar
 • Mathmos Laavalamppu Telstar
Aito ja alkuperäinen Mathmos laavalamppu Telstar nimi tulee satelliitista Ajatonta muotoilua ja designia Käsintehty Britanniassa vuodesta 1963 Takuuvarma katseen kerääjä

Tilapäisesti loppunut

115,00 11500

Klarna Hinta osamaksulla alk. / kk: 8,95 €

Tilapäisesti loppu. Anna sähköpostiosoitteesi niin kerromme sinulle kun tuotetta on taas saatavilla.

Tuotetiedot

Mathmoksen Telstar-Laavalamppu on yksi klassisimmista design-esineistä mitä maailma on nähnyt.

Laavalamput: Nuo 60-70 -lukujen eräänlaiset hippisymbolit katosivat maisemista ennen 80-lukua ja eipä niitä sitten paljoa nähtykään ennen 2000-lukua, jolloin ne alkoivat tehdä uutta tulemistaan. Asiahan on näes niin, että jokainen sukupolvi tarvitsee samat kokemukset ja elämykset, joten mikä nyt on out tulee seuraavan 20-vuoden sisällä olemaan vielä enemmän kuin in. Ajatellaanpa hetki esim. dinosauruksia. Ketä ne enää kiinnostavat? Jurassic Park lypsi aiheesta kaiken mitä irti lähtee, eikä ketään enää nappaa katsella haisevia liskoja. Mutta odotellaanpa. Vielä koittaa dinosaurusten uusi tuleminen! Näin on. Sama juttu sotien, lamojen, Tähtien Sotien ja uusien sotien kanssa.

Vaan miten tämä liittyy laavalamppuihin? No, niiden aika on taas täällä. Viimeaikoina on alkanut näkyä vihjeitä siitä, että jotkut kaipaavat Edward Craven-Walkerin 1963 keksimää härpätintä jälleen hyppysiinsä! Onni onnettomuudessa - Meillä näitä on! Tai no, onhan tämä vähän uudempaa mallia, sentään 70-luvun muotoiluihme. Jälleen voimme kaikki kerääntyä pöydän ympärille tuijottamaan laavalampun alati rennosti liikuskelevaa möllykkää, pitää toisiamme käsistä kiinni, kuunnella Beatlesia ja parantaa maailmaa, kuitenkin korkeampiin voimiin luottaen. Vaikkemme olekaan hakeneet oppejamme Goalta, voimme taata, että Laavalampun mystisen rauhallinen pulppuilu sulattaa stressiä kuin uuni voita.
  
Mathmos Telstar on yksi hienoimpia koskaan tehtyjä laavalamppuja. Nimensä raketin näköinen laite on lainannut maailman ehkäpä kuuluisimmalta (muttei ensimmäiseltä) tietoliikennesatelliitilta - Telstarilta.
 • Käsin valmistettu
 • Aito ja Alkuperäinen
 • Korkeus: 500mm
 • Toimii verkkovirralla
 • Lampun kanta: GU10

Arvostelut

Arvostele tämä tuote

  08.06.2018 - Laavalady

  Mathmos kestää !

  Laavalampun ostoa miettiviä saattaisi kiinnostaa todella pitkä kokemus tästä lampusta, nimittäin noin 23 vuotta. Tiedän konkreettisesti, että Mathmos on todellakin sijoitus laatuun, sillä ostin oman Telstar Rocket valaisimeni jo 1990-luvulla ja se toimii edelleen.

  Vuosien saatossa lamppu ei enää ihan jokapäiväisessä käytössä ole ollut, mutta kyllä se edelleenkin "on pakko" silloin tällöin sytyttää. Ja tämä merkki-lamppu sen uskollisesti tekee.

  Perus lampun osat ja jopa polttimo on edelleen yli 20v jälkeenkin kunnossa, ainoastaan pullon neste on menettänyt pikkuhiljaa värinsä. Värin haalistuminen on kosmeettista, se ei vaikuta lampun toimintaan. Laavamaisen, edelleen punaisen, tökötin muotoutuvuus vanhenee sekin, mutta selvästi hitaammin.

  Pullon nesteen värin aikaamyöten haalenemisesta Mathmos on kertonut ja sitä voi oikeasti hidastaa merkittävästi; suojaamalla pulloa suoralta auringon valolta.
  Kahden eri laavalampun nesteen reagoinnistakin minulla on kokemusta. Näpertelin nimittäin itse lampulle suoja-hupun, joka on aina sen yllä kun lamppu ei ole päällä. Ystävälläni Mathmos lamppu ( vieläpä ostettu pari vuotta omaani myöhemmin ), ei ole ollut koskaan suojattuna. Näiden kahden samanlaisen Mathmos-pullon värinmenetyksessä oli v u o s i e n ero, joten itsekin voi asiaan vaikuttaa.
  Tosin ei hätää muutenkaan, Mathmos myy myös vaihtopulloja laava-lamppuihinsa ( jollaisia ei halpis-merkeiltä saa ). Voit siis hankkia useampia eri väri yhdistelmiä muuten vaan tai päivittää vanhan lamppusi uudella laava-pullolla myöhemmin. Koska samoja pullo-malleja on tehty jo 1960-luvulta asti ja niitä on edelleen saatavilla - ei liene pelkoa siitäkään, että uutta ei enää saisikaan.

  Laavan lämpeneminen toimivaksi kestää jonkun aikaa sytyttämisestä, mutta kun se pääsee vauhtiin muodostuu siitä vaihtelevia kuvioita. Muistankin, että aluksi lamppua jaksoi tuijottaa toistuvasti ja pitkään. Erityisen jännittävää on aina miettiä missä kohdassa venyvä laava irtoaa. Laava-tökötin venyminen muuttuu, lampun palaessa - joten samaa näkymää tuskin montaa kertaa on. Vaikka aluksi epäilinkin, niin laavan tuijotteluun ei siis kovin helposti edes kyllästy. Mikään yhtäjaksoisesti pitkään poltettava laava-lamppu ei kuitenkaan ole, sillä ainakin vanhemmat mallit kuumenevat ja laavakin siinä väsyy. Mutta ehkä juuri tuo käytön tauottaminen lisääkin kiehtovuuden pysymistä?

  Laavalamppu on klassikko, joka ei menetä viehätystään, mutta kannattaa ehdottomasti valita ALKUPERÄINEN Mathmos - se on kestävämpi, vaikuttavampi ja paras ! Suosittelen lämpimästi !

  28.01.2018 - Asiakas

  Ostin Mathmos Telstar-laavalampun jo vähän reilu kolme vuotta sitten pulju.net:stä. Lamppu on ollut erittäin komea ja rauhoittava. Muutkin ovat ihailleet sitä. Minusta juuri Mathmos Telstar on komea, koska se on Telstar-satelliitin näköinen. Lamppukaan ei ole vielä palanut. Jos haluat komean ja laadukkaan laavalampun, tämä se on! Tämä kerää katseita!

  30.11.2017 - Lasse

  Todellinen katseenvangitsija. Kaunis design ja hyvä laatu. Kestää tosin ainakin tunnin ennen kuin "laava" alkaa nousemaan

  11.02.2016 - vapaaherra

  Vielä coolimman näköinen oikeassa elämässä kuin kuvissa. Vahan hidasta poukkoilua on rentouttavaa katsoa. Oli kodin sisustus mikä tahansa niin laavalamppu sopii kyllä sinne.

  22.10.2014 - losbutros

  Olen etsinyt jo tovin aikaa laadukasta laavalamppua, heti kun näin tämän, tiesin että se oli pakko saada. Otin hieman selvää valmistajasta ja ostopäätös oli sinetöity.

  Kokonaisuutena erittäin laadukas laavalamppu. Kestävä ja jämäkkä, kaikki metalliset osat ovat oikeasti metallia eikä vain kromiin maalattua muovia, jopa riittävän pitkä virtajohto tehty metallihenkiseksi korostamaan vaikutelmaa eli johtoa ei tarvi tunkea piiloon. Jalusta on kunnon painavaa terästä. Kolmijalkoihin tulee jopa ihan pikkuriikkiset näkymättömät paddingit, jotta se ei naarmuttaisi pöytää. Tuoteprofiilin kuvavalikosta kannattaa katsoa aika vakuuttava video lampun valmistamisesta

  - Käsittämättömän tyylikäs retrohenkinen design muotoilu, silmiähivelevän hieno pöydällä. Kuvasta ei näe miten hieno tämä oikeasti on
  - ISO, ihan hillittömän kokoinen :)
  - Valmistusmaa aidosti UK, iso plussa
  - Hinta ehkä tuntuu aluksi kalliihkolta, toisaalta tällä ei ole mitään tekemistä marketin parin kympin laavalampun kanssa. Laatu ja design mielessä hinnan ymmärtää kun lampun saa paketista ulos ja päälle
  - Toimitus puljulta taas kerran super-nopea ja ilmainen, lamppu tilattu myöhään Su illalla ja tekstari paketin saapumisesta jo Ti iltapäivällä, en voisi vaatia vikkelämpää toimitusta!

  Bottom line: * * * * * + Tämä on laavalamppujen Rolls Royce, jos etsit parasta ja hienointa niin ei tarvi enää etsiä, se on tässä!