Toimitusehdot

Me täällä Pulju.netissä emme jaksa nipottaa turhista emmekä myöskään jaksa mitään pitkiä lakimiestekstejä - mutta emme kuitenkaan voi sivuuttaa tätä matskua mikä alapuolelta löytyy. Lue ihmeessä läpi, sitä varten ne tähän on laitettu. Löydät tietoa mm. maksutavoista, maksuista ja niin edelleen.

Verkkokaupan maksutavat

Klarna Lasku / Klarna Tili
Maksu jälkikäteen kotiin tulevalla laskulla. Mahdollisuus myös osamaksuun. Klarna Laskulla saat 30 päivää korotonta maksuaikaa ostoksesta. Laskun maksuun liittyvissä asioissa palvelee Klarna Oy asiakaspalvelu arkisin klo 09:00 - 18:00 puhelinnumerossa: 09 - 425 99 771. Lue lisää Klarna maksutavasta.

Postiennakko
Tilaajan ilmoittamaan osoitteeseen. Maksu tapahtuu vasta postissa tuotetta noudettaessa. Postiennakko palvelumaksu: 5,00 €

Verkkomaksut
Maksu tapahtuu asiakkaan ja pankin verkkopankkimaksun avulla. Tuote maksetaan heti.

Paypal
Myös Paypal käy kaupassamme maksuvaihtoehtona.

Luottokortit
Maksu tapahtuu asiakkaan ja Luottokunnan digitaalisen maksupalvelun avulla. Tuote maksetaan heti.

Walley lasku
Maksu jälkikäteen kotiin tulevalla laskulla. Mahdollisuus myös osamaksuun. Walley Laskulla saat 30 päivää korotonta maksuaikaa ostoksesta. Ennen eräpäivää voit valita maksatko laskun osissa vai kerralla. Lue lisää Walley -maksutavasta.

Maksuista & toimituksista

Tuotteiden hinnat sisältävät alv 24%, elintarvikkeet alv 14%. Maksu suoritetaan Euro valuutassa. Lähetämme tilauksesta tilausvahvistuksen sähköpostilla. Tilausvahvistuksen saaminen edellyttää sähköpostiosoitteen ilmoittamisen tilauksen yhteydessä. Tilauksen loppusummaan lisätään kiinteät toimituskulut toimitus- ja maksutavan mukaan. Pulju.net kuuluu Verified by Visa ja MasterCard SecureCode todentamispalveluiden piiriin.

Toimitusaika

Pulju.net on nopeiden postituksien verkkokauppa. Meiltä tilatut tavarat ovat lähes poikkeuksetta asiakkaalla jo seuraavana arkipäivänä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos tilauksesi on tehty ennen klo 14:00, lähtee se vielä saman päivän aikana kuljetukseen ja tilaus on sinulla jo seuraavana päivänä. Jos tilauksessa on tuotteita jotka eivät ole tilaushetkellä varastossa ja joihin on määritelty arvioitu saapumisajankohta, kestää tälläisillä tuotteilla luonnollisesti hieman pidempään.

Verkkokauppamme lähettää sinulle lähetyksen seurantatunnuksen automaattisesti heti kun tuote siirtyy varastoomme pakattavaksi. Emme voi vaikuttaa toimitusaikaan jos toimituksen pitkittyminen johtuu kolmannen osapuolen virheestä, lakosta tai luonnonmullistuksista.

Asiakaspalautukset

Asiakaspalautusohjeet löytyvät täältä.

Tietosuojakäytäntö

Tilauksen yhteydessä kysyttyjä yhteystietoja ei käytetä muuhun kuin tilauksen toimitukseen tai siinä ilmenevien epäselvyyksien selvittämiseen. Yhteystietoja ei luovuteta eteenpäin eikä niitä käytetä suoramarkkinointiin tai mihinkään muuhunkaan tilauksen toimitusta koskemattomaan asiaan. Manuaalinen aineisto säilytetään niin, etteivät ulkopuoliset tai muut kolmannet osapuolet pääse rekisterin tietoihin käsiksi. Kaikki vanhentunut tai virheellinen tieto hävitetään. Elektronisesti talletetut tiedot tiedot säilytetään niin, etteivät ulkopuoliset tai muut kolmannet osapuolet pääse rekisterin tietoihin käsiksi. Kaikki vanhentunut tai virheellinen tieto hävitetään. Tietosuojaseloste löytyy täältä.

Maksuliikenteemme hoitaa Paytrail Oyj

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksunvälityspalvelun toteuttaa Paytrail Oyj, yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin. Mikäli haluat maksaa Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla, SF-Fennica Oy / Pulju.net toimii ainoastaan tuotteiden ja palveluiden markkinoijana ja lisäksi toimittaa tuotteet ostajalle. Reklamaatioista vastaa Paytrail Oyj. Paytrail Oyj toimii Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla tehtävissä maksuissa tuotteen myyjänä ja kauppa syntyy asiakkaan ja Paytrail Oyj:n välille. Myyjän vastuulla ovat kaikki kauppaan liittyvät velvoitteet. Paytrail Oyj on myös maksun saaja.

Paytrail Oyj
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 0207 181830

Lisätietoa Paytrail Oyj:stä

Paytrail Oyj on Finanssivalvonnan valvonnan alainen maksulaitos ja toimii maksupalveluntarjoajana kauppiaille. Paytrail välittää asiakkaan (kuluttaja, yritys tai yhteisö) maksuja kauppiaalle. Maksu voidaan toteuttaa Paytrail:n maksupalvelussaan tukemilla tai tuottamilla maksutavoilla, jotka kauppias on sopinut ottavansa Paytrail:n palvelun kautta käyttöönsä. Kauppias saa tiedon onnistuneesta maksusta välittömästi. Teillä on kuluttajasuojalain mukainen palautusoikeus, jota käyttäessänne voitte asioida suoraan kauppiaan kanssa. Pankin verkkopalvelussa vastaanottajana näkyy Paytrail Oyj. Maksu tilitetään kauppiaalle. Luottokunnan maksutavoilla tuotteen myyjä ja maksun saaja on Paytrail Oyj. Reklamaatiotapauksissa pyydämme kuitenkin ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Muuta

Jos on tiedossa, että tilauksen toimitus pitkittyy kohtuuttomasti jonkun tilaukseen sisältyvän tuotteen takia, saatamme jakaa lähetyksen osiin ja toimituksia tulee tällöin enemmän kuin yksi. Tällaisessa tilanteessa merkitsemme laskuun kaikki ne tuotteet jotka seuraavat perässä jälkitoimituksena. Postiennakkotilauksissa pidätämme oikeuden yksipuolisesti perua tuotteita jotka jarruttavat muuta lähetystä jos näyttää siltä, että puuttuvaa tuotetta odotellaan pidempään kuin normaalisti. Mikäli Pulju.net sivuilla olevissa hinta- ym. tiedoissa esiintyy ilmeisiä kirjoitus-, laskenta- tai tietojenkäsittelyvirheitä, Pulju.net ei ole velvollinen toimittamaan tuotteita näiden virheellisten tietojen mukaisesti. Tilaaja päättää haluaako hän toimituksen korjatuin ehdoin- ja tiedoin. Tuotteiden suomenkieliset ohjeet löytyvät pääsääntöisesti näiltä sivuilta.

Palautuksista lisätietoa, löytyy myös kohdasta 'Asiakaspalautukset'
  • Älä liimaa alkuperäisiin tuotepakkauksiin palautelappusia, teippejä tai mitään muutakaan niihin kuulumatonta. Tuote on pakattava niin, että tuotteen myyntipakkaus ei postin kuljetuksessa kärsi millään muotoa. Asiakas on vastuussa tuotteesta siihen asti kun se meille saapuu.
  • Tuotteelle ei myönnetä palautusoikeutta, jos tuote on vartavasten ostajan pyynnöstä tilattu tai valmistettu.
  • Pidätämme oikeuden periä palautuskustannukset asiakkaalta jos asiakaspalautus on tehty aiheetta tai toimitusehtojen vastaisesti.
  • Huomaathan, että paketin noutamatta jättäminen ei ole tilauksen peruutus. Mikäli asiakas jättää paketin noutamatta, eikä ilmoita siitä meille yhtään mitään, perimme molemmin suuntaiset postikulut sen mukaan, mitä toimitusvaihtoehtoa on käytetty. Lisäksi, mikäli tilaus on tehty Klarna tai Walley -laskulla, perimme myös laskutuslisästä aiheutuneen kulun asiakaalta. Nämä vähennetään tilauksen kokonaissummasta rahapalautuksen yhteydessä.
  • Epäselvissä asioissa voit soittaa 010 525 1825 (arkisin 10:00 - 16:30) tai tiedustella asioita sähköpostilla.